NBB District Delft  


Nieuws Archief - (heden tot 2014)

Klik op de foto's voor grotere versies

Voor ouder archief zie: Archief 2004-2013

Bericht van het districts bestuur (verspreid via secretarissen van de verenigingen)
U bent van ons gewend dat jaarlijks een aantal activiteiten (cursussen en competities) door het district wordt georganiseerd.  Helaas is dat door Covid-19 niet gelukt. Ons voornemen om eind 2020 een aangepaste competitie viertallen te organiseren is vanwege het toenemende aantal besmettingen doorgeschoven naar het komende voorjaar. De cursussen en in het bijzonder de cursus clubleider-B willen we dan ook in het voorjaar organiseren. We proberen ook in het eerste halfjaar nog een opfriscursus, een spelverbeteringscursus en de Top Training cursus op te zetten. In januari volgt een definitief besluit hierover.
Vanzelfsprekend zijn we hierbij afhankelijk van eventuele maatregelen over Covid-19. 
Onze ledenvergadering willen we houden op zaterdag 16 januari 2021 10.30 uur in Pijnacker. Het thema zal  "ontmoeting, bijpraten en inspiratie” zijn. Als inleider hebben wij een vertegenwoordiger van de NBB uitgenodigd.   
nov-2020
Bridgebond vernieuwt club websites www.bridge.nl/nieuws/nieuwe-clubsites-in-de-lucht
Overzicht clubs nbbDelft www.nbbdelft.nl/clubs
okt-2020
Zoetermeer, 2B-Home gesloten per 1 oktober.
www.streekbladzoetermeer.nl/2b-home-event-centre-gaat-dicht
www.ad.nl/2b-home-sluit-de-deuren
sep-2020
Eind april is Fred van Emmerik overleden. Veel mensen binnen het district zullen hem kennen.
Een markante bridger, ook na afloop aan de bar. Zie de website van zijn oude club PBC www.pijnackersebridgeclub.nl met een uitgebreid bericht - iets verder naar beneden op de homepage - en een herinnering met anekdotes van Frans Schiereck, en het nieuwsbericht bij het_Baken (vervallen, club opgeheven)
mei-2020
Website over de spelregels: www.keesboek.com door Kees van der Weijden, over de spelregels en historie. U kunt zelf bijdragen toevoegen. jan-2020
GP 2020, en de winnaars zijn : Willem jan Maas en Hedwig van Glabbeek.
Gedeeld 2/3 Kees Schipper-Sijke Hoekstra, Feed Heemskerk-Anne-Marie Bennik.
Winnaars B-lijn: Helen Speicher- Rnal Borst
  
jan-2020
De Herfst bridgecompetitie 2019 is geëindigd in een overwinning voor Hedwig van Glabbeek en Willem jan Maas. Winny Severien en Yvonne Jansen werden winnaars in de B-lijn. nov-2019
Uitslag 3e Buskruit viertallen toernooi:
 
www.nbbclubsites.nl/district
Foto van de winnaars, en een sfeerimpressie:

Meer foto's: Buskruit 2019
Met dank aan de sponsors:
  dekoperenkat
  2b-home
  imp
  rentokil
sep-2019
De Pijnackerse Bridge Club (PBC) en Multi Bridge hebben begin mei samen een nieuw gebouw gekocht in Pijnacker.
Zie artikel uit de plaatselijke krant: Bridgers blij met voormalig uitvaartcentrum. Op dit moment wordt daar het één en ander verbouwd. Vanaf 1 september 2019 verwachten ze in dit prachtige gebouw hun bridgewedstrijden te gaan spelen.
jun-19
Egbert Meijer en Henk den Boer 5e in finale senior paren, open EK in Istanboel. 
Via een omweg, de halve-B-finale die ze dan wel dik wonnen, wisten ze zich alsnog te plaatsen voor de finale van 14 paren.
Eerder hadden ze met een Italiaans nevenpaar al de kwartfinale bij de senior viertallen gehaald. De volledige uitslag kunt u vinden op de site van de EBL.    foto overgenomen van facebook-bridgebond
jun-19
Zaterdag 15 juni konden bridge docenten uit het hele land kennismaken met deel 2 van Start met Bridge, de nieuwe cursus van de Bond, geschreven door Koos Vrieze, voorzitter NBB en Jaques Barendregt, prominent docent, auteur van bridgeboeken en speler uit ons district.
Meer info over de nieuwe methode: start-met-bridge en downloads-start-met-bridge   
jun-19
Tien nieuwe geslaagden van de CLB-cursus in het district:
Hugo Schwarz, Hans Taal, Marjon van den Berg, Marianne Veldhuizen, Marja Otting, Henk Schreuder, Paul Postma, Elly Overmeer, Maarten Cox en Ria Lips
jun-19
Uitslag Toekomstdrive, zie NBB-uitslagen van ons district  www.nbbclubsites.nl/district/22/uitslagen
Zaterdag 18 mei werd in 2B-Home te Zoetermeer de traditionele Toekomstdrive gehouden. De drive was druk bezocht, 33 paren in twee lijnen, beginners en iets meer gevorderden. Voor vele paren was het hun debuut op een heuse bridgedrive. Ze speelden, onder het oog van hun docenten Loes, Peer, Hans, Teun en Jacques 7 ronden van 3 spellen, waarvan na afloop een boekje met spelbeschrijving, het ideale bod en af- en tegenspel wijze beschikbaar was.
Het was sfeervol en gezellig. Na afloop waren alle deelnemers enthousiast, er werd nog lang nagetafeld in de zaal en aan de bar. Deelnemers en staf werden uitstekend opgevangen en verzorgd door de mensen van 2BHome. De leiding van de wedstrijd was in handen van Frans Groen, die geen kind had aan de spelers en speelsters.
De winnaars bij de beginners (rechts op de foto) waren Hans Stassen en Marja Bijl en bij iets meer gevorderden Aad en Conni van der Lubbe (links op de foto).

Reactie van een anonieme deelneemster: ‘jij en de anderen van de organisatie nogmaals dank voor de superleuke dag die ik heb gehad. Ik kende bij binnenkomst helemaal niemand maar iedereen was zo aardig en leuk dat ik me voordat de drive begon al helemaal thuis voelde. En zo worden de bridgecontacten gelegd, denk ik.  Het bieden en afspelen kon veel beter, maar ja achteraf ..... heel goed dat we de spelletjes nu thuis nog eens kunnen overspelen en ‘t liefst zoals het zou moeten

Artikel
in 'Zoetermeer Actief' : Denksport-met-bram-aad-en-conni-winnaars-toekomstdrive
mei-19
Alle deelnemers van de Clubleider A cursus zijn geslaagd voor het examen 
Siebe Auwerda Wil van Gaalen Marian Reijmers
Paul ter Avest Magda Kester- van Leeuwen Jos Streng
Gerard van den Beukel Jeannette van der Knaap Piet van Wijgerden
Tom Borsboom Frans Martens Anke Zuijderwijk
Thea de Bruin Ursula Persoon Ineke Zwinkels
mei-19
Zaterdag 11 mei was het Senioren Parenkampioenschap van Nederland. In totaal 57 paren deden eraan mee. Groot succes voor Peter Ladan en Peter Seij die eerste werden met 65% (nr 2 op ruim 3,3% daarachter). Van harte gefeliciteerd!
Foto's bij de NBB: https://www.bridge.nl/nieuws/nk-senioren-paren/
mei-19

OPEN PAREN Hein van Dort en Niek Kriens (op de foto invaller Geert van Dort) winnaars in de Hoofdklasse en John Bontje en William Bontje winnaars in de 1e klasse.

apr-19
De viertallen competities '18-'19 zijn weer afgelopen. Winnaar in de Hoofdklasse: Schiedam 1
Winnaars in de klasse 1A en 1B PBC-8 en DBC-7. Winnaars in de 2e klasse De Gaech-1 en Maassluis-2 (geen foto's)

   
dec-18
Op de foto de Hersftbridge winnaars, klik voor een vergroting.
Uitslag  Herfst Bridge A-lijn en Herfst Bridge B-lijn

nov-18
De privacy verklaring in het kader van de nieuwe regelgeving welke per 25 mei in werking is getreden: Privacyverklaring Bridgedistrict Delft.pdf Tevens opgenomen bij de permanente documentatie, zie ALV's District Delft okt-18
Het district organiseert weer cursussen Spelpeilverbetering, alle info:  Spelpeil verbetering clubbridgers najaar 2018 poster.pdf
U kunt zich hier aanmelden: Inschrijven
Overzicht aanmeldingen: Deelnemers
okt-18

Team Lombard-2 wint 2e Buskruit toernooi, zie www.nbbclubsites.nl/district/22/uitslagen
Klik op de foto's voor grotere versies

Na een nagelbijtende eindfase is de winst van 2e Buskruit viertallen toernooi ten prooi gevallen aan het team van de Lombard (Dennis Stuurman, Gerard Versluis, Rens Philipsen en Ruud von Seida). Het toernooi was een groot succes met maar liefst 58 deelnemende teams van alle niveaus waarmee het een mooi vervolg was van de eerste editie die mede tot doel had het viertallen binnen het district te promoten. De hoofdklasse prijs werd gewonnen door het City Aces dream team (2e foto) en de prijs voor de 2e klasse en lager door het Dynamiet team (3e foto). Voor het eerst was het toernooi, voorzien van vriendelijk maar ook kundig commentaar, ook te volgen op BBO voor de thuisblijvende supporters.


sep-18
De Lente bridge competitie is met overmacht gewonnen door Ger Clemens en invaller Kees Schipper (Henk den Boer afwezig).
Bart Kommers – Toine Schreuder winnen de B-lijn.

Klik op de foto voor een grote versie
mei-18

25 april was de ALV van ons District: kort-verslag ALV 25 april.pdf
Een notitie over bieden en afspelen aan de bridgetafel, dit onderwerp is aan de orde geweest op de ALV: hoe t hoort - bieden en afspelen aan de bridgetafel.pdf

mei-18
Overlijden Jan Wierts Wessels.  Dinsdag 19 juni is Jan Wierts Wessels overleden. Zijn gezondheid liet te wensen over, maar regelmatig was hij nog aan de bridgetafel te vinden. Jan Wierts heeft zich zeer verdienstelijk gemaakt voor het het district Delft.
Ruim acht jaar is hij DKL geweest. We wensen zijn familie sterkte met dit verlies. Kaart_Jan Wierts
juni-18
Verslag, foto's en uitslag Toekomstdrive 28 april Toekomstdrive 2018 apr-18
Zaterdag 28 april examen CLA (BVC-A en BVC-O) in Delft. Er zijn zijn 10 deelnemers geslaagd: Leo Blommestijn,  Ans Bootsma, Hellen Cohen, Sjoerd de Haan, Ria Lips, Joke de Ruiter, Marianne Veldhuizen, Aad van Velzen, Job Vink & Thea de Vries.  apr-18 

De Open Paren competitie van het district is inmiddels geëindigd. Winnaars van de Hoofdklasse werden Ben van der Last en Bram van der Burg. Tweede werden Sijke Hoekstra en Jan van Namen en derde Klaas Munneke en Arjan Twisk. De nummers twee en drie plaatsen zich voor promotiewedstrijden in Utrecht. Zie de losse foto's hieronder (voor de nrs 2 is een archief-foto gebruikt, ze waren al naar huis).

De eerste klasse is gewonnen door Petra van Reijzen en Leon Bosch. Tweede werden Carla van der Goes en Ria Lubbe en derde Pauline Doedens en Noa Kant. Zie de groepsfoto.

HK Kampioen  Archieffoto 2e-HK 2018 HK 3e  2018 1e klasse

Klik op de foto's voor een grotere versie

apr-18
Zondag 8 april is de halve finale Ruitenboer in Zoetermeer gespeeld. De eerste 14 paren hebben zich geplaatst voor de finale op 22 april in Utrecht. Op de foto de nr 1 links, van NRBV Beter Zicht,  nr 2 rechts van BC Waddinxveen en nr 3 midden, van BK Ons Genoegen. Voor de uitslag zie www.bridge.nl/uitslagen. apr-18
Enquete cursus Topbridge
Alle 28 deelnemers cursus Topbridge zijn uitgenodigd een enquête in te vullen, 22 deelnemers hebben gereageerd en het resultaat is hier te bekijken: Resultaat_Enquete
Het beeld uit de enquête is zonder meer positief, alleen de locatie vraagt aandacht: nu was het zeker de laatste avond te koud.
Het district zal de cursus herhalen bij voldoende belangstelling. We zullen de cursus inplannen in de winter na de 4-tallen competitie, dan wel in het vroege voorjaar, zodat aanvullingen van het bridgesysteem voor de start van de nieuwe 4-tallen competitie geoefend kunnen worden.
Met de docent zullen we het verzoek om meer theorie en minder oefening (spelen) bespreken.
mrt-18
Het gebrek aan kader wordt steeds nijpender!    
Stel, je hoort aan het begin van je bridge avondje dat er geen arbiter beschikbaar is. Als er speelproblemen zijn aan tafel dan moet het onderling worden opgelost. Het is niet anders. We kunnen ons dat niet voorstellen maar het aantal arbiters, spelleiders en rekenmeesters loopt drastisch terug. Wat cijfers: er zijn in het district op een bestand van circa 4200 leden ruim 300 mensen met een bridge opleiding. Meer dan de helft daarvan is 70 jaar en ouder en over vijf jaar komen daar nog eens 60 mensen bij.

Het district organiseert opleidingen. De afgelopen jaren hebben zich steeds ca 30 mensen voor deze opleiding aangemeld. Dat is eigenlijk al te weinig maar het laatste jaar hadden wij slechts 12 aanmeldingen. Regelmatig word ik door verenigingen gebeld met de vraag of ik nog een naam weet van een arbiter, tot nog toe vindt je er altijd wel iemand maar er waren bijvoorbeeld op onze jubileum Slot Drive te weinig arbiters, ook sommige benefietwedstrijden hebben met dit probleem te maken.

Natuurlijk kennen gezelligheidsverenigingen zoals de onze nauwelijks arbitrages en kunnen 70 jarigen nog jaren arbitreren (als ze dat willen) , maar we kunnen niet zonder, zo werkt ons spel nu eenmaal. Als district gaan we proberen samen met de verenigingen dat roer om te gooien maar dat kan alleen maar als een aantal van ons daadwerkelijk de aangeboden cursussen gaat volgen. Dat kost tijd en moeite maar het is een must voor onze gezellige bridgeavonden.    

Kees van Leeuwen - Secretaris NBB District Delft.
mrt-18
Handouts Toptraining 2018 “De stap naar 2e divisie en hoger”. Op zijn bekende wijze heeft de Nederlandse topbridger Danny Molenaar opnieuw een cursus verzorgd voor bridgers uit ons district die hogerop willen. Hij mocht zich verheugen in grote belangstelling. Het enthousiasme onder de deelnemers was groot, ondanks de kou in de kantine van Korico, Delft Tanthof. De hand outs van de modules vind je hierbij. Door één van de cursisten, is van de 3 modules een video gemaakt, die hij op zijn site heeft gezet: /kavdw.nl/toptraining.
Hand out Slim bieden Danny Molenaar.pdf Hand-out Beeldvorming en analyse Danny Molenaar.pdfHand-out Preeempts Danny Molenaar.pdf   
mrt-18
Hoofdklasse kampioenDistricts viertallen competities.  
Zaterdag 16 december is in het 2B-Home te Zoetermeer de viertallencompetitie afgesloten. Hierbij de kampioenen op een rijtje.
Hoofdklasse
: Pijnacker-5.
1e Klasse: Lansingerland-1 en Pijnacker-11.
2e klasse:
Tuinen en Akkers-5, Tuinen en Akkers-3 en De Sprinter-4.


  Kampioen 1A  Kampioen 1B
Foto’s van de kampioenen in de Hoofdklasse en 1e klasse, klik op de foto voor een grote versie.
dec-2017
Afsluiting jubileumjaar NBB district Delft 50 jaar.
Met hulp van de Westlandse Bridge Club werd de paren slotdrive een zeer geslaagd evenement. Eerste werden Rob en Wil van Elst. De uitslag: nbbclubsites/district-22/uitslagen. De NBB Bridge Trofee werd uitgereikt aan de Westlandse Bridge Club. Foto: Hans Nijssen voorzitter van het district reikt de prijs uit aan Paul Zuiderwijk wedstrijdleider van WBC.
Voor een kort verslag en meer foto's zie: Slotdrive-2017

Het lustrum werd gevierd met allerlei activiteiten: 2017 LUSTRUM District Delft, met name:

Een digitale uitgave als herinnering met leuke spellen en anekdotes, zie hieronder
Het Eerste Buskruit viertallentoernooi

dec-2017
Het Jubileumboek is er! Als iBook voor Apple en als PDF. Veel leesplezier !
(de PDF is in 3 kwaliteitsniveau's goed/beter/best, het verschil zit vooral in de kwaliteit van de plaatjes, waarbij de kleinste versie ruim voldoende is)
Jubileumboek (33MB).ibooks,
Jubileumboek (goed 12MB).pdf,
Jubileumboek (beter 48MB).pdf,
Jubileumboek (best 198MB).pdf
okt-2017
Een impressie van de ALV bijeenkomst van afgelopen zaterdag verslag ALV 21 oktober impressie.pdf met de presentatie NBB-Clubranking.pdf voor interne clubcompetities okt-2017
Uitslag en Butlerscores Buskruit Toernooi : www.nbbclubsites.nl/district/22/uitslagen
Het Witte Huis  (foto 1) won het hoofdtoernooi met 40 deelnemende viertallen. Het districtstoernooi kende twee groepen met in totaal 34 deelnemende viertallen.  Alles verliep volgens planning en de prijsuitreiking was rond de geplande tijd van 6 uur. Het district ontving uit handen van de NBB voorzitter Koos Vrieze een koffer met een set spellen (foto 2). 
(klik op de foto's voor groter formaat)
      
Impressie:
     
sep-2017
Nieuwe spelregels per 1-sep-2017. Zie bij de NBB: www.bridge.nl/spelregels, of direct de pdf WekoWijzer139 geheel gewijd aan de nieuwe spelregels. sep-2017

Het District organiseert in oktober wederom cursussen spelpeilverbetering, voor inschrijven en alle details zie Spelpeilverbetering cursussen 2017.pdf

sep-2017
Impressie van de onlangs gehouden ALV van het District: kort verslag ALV 10 mei.pdf jun-2017

ODD gepromoveerd naar 2e Divisie: www.bridge.nl/uitslagen. Bij de promotiewedstrijden viertallen voor een plek in de 2e divisie tussen teams uit verschillende Hoofdklassen is ODD1 erin geslaagd te promoveren met het team van die dag: Rob Berger Ronald Schrier, Cor Lamain en Peer Relou.

jun-2017

De volgende kandidaten uit het NBB district Delft zijn geslaagd voor het CLB examen:
dhr. E.T.C. van der Ven ZOETERMEER
dhr. A. Vermeer 'S-GRAVENZANDE
dhr. R.J.G. Wilms PIJNACKER
dhr. P.J.M. Zuijderwijk MONSTER

jun-2017
Frans Schiereck heeft een boek geschreven met de prikkelende titel:  Bridgers kunnen niet bridgen. U kent die spelers wel die altijd na afloop zeggen: je had zusofzo moeten bieden, je had een doublet moeten geven, je had met 5 klaver uit moeten nemen, je  had de heer moeten slaan, .... U kunt ze binnenkort van repliek dienen als u “Bridgers kunnen niet bridgen “ heeft bestudeerd, want daarin staan 40 uitspraken, waarvan iedereen altijd dacht dat ze waar waren, maar dat is altijd nog afhankelijk van allerlei nevenfactoren.  Alle details : Bridgerskunnennietbridgen.pdf   mei-2017

Verslag, uitslag en foto's Zaterdag 13 mei : Toekomstdrive 2017

mei-2017
Twee leden PBC onderscheiden door Nederlandse Bridge Bond.
Afgelopen donderdag 6 april ontvingen twee leden van de Pijnackerse bridgeclub PBC de bondsonderscheiding ‘Verenigingskei’. Districtsvoorzitter Hans Nijssen was naar het Pijnackerse Parochiehuis afgereisd om Henk van der Brugge en Klaas Munneke te onderscheiden. Namens PBC zette voorzitter Koos van der Meer beiden ook nog in de bloemetjes. Henk van der Brugge is sinds 2003 actief als vaste arbiter, lid van het bestuur en daarnaast voorzitter van de Technische commissie, organisator van diverse drives.  Klaas Munneke was al in de vorige eeuw bouwer van de website van PBC, en zorgt nog steeds als webmaster voor de vormgeving van de site en voor plaatsing van aangeleverde artikelen en gaf de aanzet voor de aanschaf van een schudmachine. Tot slot is hij al meer dan 15 jaar lid van de Technische Commissie.
Voor meer foto's en de volledige tekst zie: Kei voor Klaas en Henk bij PBC
apr-2017
Woensdag 19 april eindigde de Open Paren competitie van het district. Deze werd gespeeld in wijkcentrum de Vleugel te Delft. In de Hoofdklasse, bijna vanaf het begin boven aan, eindigden Marc d' Ancona met Dick Brus als eerste. In de eerste klasse werd Ger van den Bosch met Cor Schepen afgetekend winnaar. Op de foto de nummers 1, 2 en 3 van beide klassen. apr-2017
Uitslag halve finale Ruitenboer, Zoetermeer 9-april: Ruitenboer halve finale Zoetermeer.pdf
Foto van de nrs 1 en 2 - de heer Schepen was al naar huis.
apr-2017
De Gemengde Paren competitie in Schiedam gaat dit jaar niet door i.v.m. het niet beschikbaar zijn van een goede speelruimte. feb-2017

gp2017De Gemengde Paren competitie van het district is dit jaar gewonnen door Mina Vliegenthart en Kees Schipper. Samen met de nummers twee en drie - John van Roosmalen met Gieneke Desain en Ronald Vedder met Joke van Schilt - mogen ze meedoen aan de halve finale NK Gemengde Paren in Utrecht.

feb-2017

Website verbouwd. In verband met verouderde software is de site verbouwd, met name de menu structuur. Tevens zijn een aantal oudere pagina's opgeschoond. Indien u pagina's mist of andere fouten ziet dan graag doorgeven (zie mail link webmaster bovenaan).

feb-2017
Vier Delftse bridgeclubs (De Gaech, Gisolf, ODD en Prometheus) hebben de handen ineen geslagen om het bridgespel te promoten. www.delftopzondag.nl/bridgend-delft-slaat-de-handen-ineen-in-de-strijd-voor-meer-leden. Ze gaan van start met een bridgecursus voor beginners: 12 lesavonden op maandag (start 30 januari) of woensdag (start 1 februari). Daarna 6 oefenavonden op de club met begeleiding om het geleerde in praktijk brengen en sfeer proeven van een de clubavond (dinsdag of donderdag). Kosten: € 75,- per persoon. Aanmelden: bridgecursusdelft@gmail.com
Kent u potentiële bridgers? Probeer ze enthousiast te maken voor het spel, maak het niet te ingewikkeld en vertel ze over deze cursus voor beginners. De praktijk staat centraal: snel de kaarten in handen en spelen maar! Volg de gezamenlijke bridgeclubs voor de laatste nieuwtjes op hun eigen facebookpagina: www.facebook.com/bridgen.in.Delft
jan-2017

Zaterdag 10 december werden in het 2B-Home te Zoetermeer de laatste twee wedstrijden van de viertallencompetitie in de hoofd- en 1e klasse gespeeld. In de hoofdklasse is Pijnacker-2 kampioen geworden. Op de tweede plaats is ODD-1 geëindigd. Pijnacker mag volgende jaar in de 2e divisie spelen en ODD mag nog aan promotiewedstrijden meedoen.
In de 1e klasse A werd Pijnacker-7 nipt kampioen na een enorme inhaalrace.
BeterZicht-2 werd kampioen in  klasse 1B.
Butler uitslag slotdag:
www.nbbclubsites.nl/district/22/uitslagen

  

dec-2016
Herfst bridge competitie: De herfst bridge competitie overdag is succesvol verlopen. Er deden 31 paren mee verdeeld over drie lijnen. De eerste twee seniorenparen mogen mee doen aan de finale van de NK in Utrecht. De foto van de winnaars in de drie lijnen. nov-2016
Ter Leering ende Vermaeck hier een stuk over het huidige 'Pollen' , de spelersraadpleging. Verplicht toe te passen door bondsarbiters bij ... maar leest U verder: Pollenkoorts.pdf, door Sjoerd van der Schuit, bondsarbiter. Eerder geplaatst in Wekowijzer 135.
Naschrift WEKO in ww135 (ingekort): een goed beeld van de Code of Practice. Juist om die reden is de Code of Practice alleen bij bondswedstrijden van toepassing. Als je als WL niet heel goed weet hoe je de uitkomsten van de poll in je beslissing moet verwerken kan dit snel averechts werken. Vandaar dat alleen de landelijke PK geacht wordt te toetsen of de Code of Practice correct is toegepast.
NB (van Webmaster):  Het blijft natuurlijk op elk niveau handig dat de WL spelers raadpleegt bij ethische zaken, de WEKO probeert dit hier niet te ontmoedigen.
Alle Wekowijzers, verplichte kost voor iedere WL, interessant voor CLB en wedstrijdbridgers: www.bridge.nl/publicaties-van-de-nbb/168-wekowijzer (alleen voor NBB leden, beschikbaar na inloggen).
okt-2016
Wie volgt? Op verzoek van het districtsbestuur hebben oud-voorzitter Jan van der Meulen en bridgedocent/wedstijdleider Ton Verdoes zich gebogen over vereenvoudiging van de spelregels. Hun conclusie was kort en krachtig dat ...  lees verder okt-2016

Op zondag 22 mei werd in Utrecht de Promotiewedstrijd uit de Hoofdklasse paren gespeeld, zie NBBuitslagenpagina, de paren op de plaatsen 1-7 zijn gepromoveerd naar de Tweede Divisie. Daaronder maar liefst 3 paren die lid zijn van clubs uit ons district: Leontien en Peter Hoogweg, Barbera Wiemer met Roland van Ommen en Bram van der Burg met Ben van der Last.

mei-2016

Zaterdag 16 april 2016 is het CLA examen afgenomen, vanuit district Delft zijn er 20 geslaagden. Zie  CLA 2016. Met dank aan de docent Evert Angad-Gaur.

mei-2016
Bert van de Mosselaar heeft een Koninklijke Onderscheiding ontvangen, hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, o.a. vanwege zijn rol als penningmeester van het district en B.C. Multibridge. Meer info site Multibridge mei-2016

Verslag Toekomstdrive 16 april 2016, met foto's, zie Toekomstdrive 2016

apr-2016

De Gemengde Parencompetitie in Schiedam is gewonnen door Willem jan Maas en Hedwig van Glabbeek

feb-2016
De Gemengde Parencompetitie in Zoetermeer is gewonnen door Barbara Wiemer en Roland van Ommen. Ook Arianne van Eck en Jan van Namen, tweede, plaatsten zich voor de halve finale van het NK Gemengde Paren in Utrecht. jan-2016
De viertallencompetitie is zaterdag geëindigd met de centraal gespeelde wedstrijden van de hoofd- en overgangsklasse, in het 2B-Home te Zoetermeer. In de hoofdklasse werd DBC-4 kampioen en in de overgangsklasse Rijnmond-1. Proficiat ! De DKL
                   
dec-2015

Herfstbridge Winnaars John en Karin Brandsen (B-lijn) en  Henk den Boer met Ger Clemens (A-lijn). Henk en Ger hebben zich geplaatst voor de finale senioren Paren in Utrecht.

dec-2015
Cursisten tevreden, hieronder de enquete resultaten van de cursussen spelverbetering en topbridge: TopbridgeNBB, ClubbridgeSchiedam ClubbridgeDelft,  ClubbridgeDeLier, 1eKl&HogerPijnacker dec-2015

Scheidend voorzitter Jan van der Meulen benoemd tot erelid district Delft.

Jan van der Meulen is na negen jaar als actieve voorzitter van ons district op de Algemene Leden Vergadering onder luid applaus benoemd tot erelid. Klaas Munneke memoreerde als langst zittend bestuurslid zijn vele activiteiten voor het district waaronder de samenvoeging met district Vlaardingen in 2011. Koos Vrieze, voorzitter van de NBB, dankte Jan voor zijn kritische maar vooral positieve inbreng in de landelijke overleggen. Dhr. Vrieze was op deze vergadering aanwezig om de bestuurlijke structuur van de NBB te bespreken en het beleid ten aanzien van de bridge verenigingen welke geen lid zijn van de NBB. Deze onderwerpen leverden met van Jan van der Meulen als gespreksleider een geanimeerde discussie op met veel positieve suggesties voor nieuw beleid. Op de foto?s de overhandiging van het beeldje door Klaas Munneke en het dankwoord van Koos Vrieze.

okt-2015

Kennisgeving te vormen Hoofdklasse en een Overgangsklasse
Het District Delft heeft een promotieplaats naar de 2e Divisie verloren door een aanpassing van de NBB in het speelschema van de bondsviertallen (zie onderaan deze pagina).
Het districtsbestuur acht het niet zinvol om met 20 viertallen in de hoofdklasse te strijden om ?n promotieplaats en versterkte degradatie toe te passen om tot 12 viertallen te komen; waarbij minder sterke 1e klasse teams promoveren naar de dan sterkere hoofdklasse. Het zou zo een paar jaar duren om de gewenste omvang en sterkte van de hoofdklasse te krijgen. In overleg met alle betrokken verenigingen en na goedkeuring van de WEKO is het volgende besloten:

De eerste twaalf viertallen van de dit seizoen te vormen Hoofdklasse spelen in deze klasse. De laatste acht plaatsen vormen samen met de vier promovendi van de eerste klasse een Overgangsklasse. Zowel de Hoofdklasse als de Overgangsklasse bestaan dit jaar uit 12 viertallen en spelen 11 wedstrijden. De vrije week van de Herfstvakantie, de Sinterklaasweek en de Centrale Speeldag op zaterdag 12 december zijn benodigd voor deze 11 wedstrijden.

sep-2015
Van de NBB : bondsviertallencompetities-kleiner. Consequentie is dat er vanuit ons district nog maar één team uit de hoofdklasse promoveert.
Wij hadden voor een paar jaar een extra promotie plaats gekregen van de NBB, we zijn nu weer terug naar de reguliere situatie.
aug-2015
Het beleidsdocument is op de ALV van 20 mei j.l. vastgesteld. In vergelijking met de concept versie is de doelgroep tot 25 jaar opgenomen en is als praktijkvoorbeeld PBC als bijlage toegevoegd: Beleidsplan NBB district Delft_def.pdf jun-2015

Enqu?e toptraining. Deze training voor spelers van hoofdklasse en hoger is in ons district voor de 1e keer gehouden.
Om de kwaliteit van de cursus te borgen, is een enqu?e onder de deelnemers uitgevoerd:
Uitslag enquete toptraining voorjaar 2015.pdf  Bijlage bij uitslag toptraining voorjaar 2015.pdf

jun-2015

Hieronder de geslaagden van het district Delft van het CLB examen van 9 mei 2015.  Gefeliciteerd!
- mw. A.M.  Bakker-Hemelt
- dhr. H.C. Donkersloot
- dhr. B.M.Giffard
- mw. T. Markies
- dhr. M.J. Vielvoije
Het slagingspercentage voor degene die het hele examen hebben gemaakt is ruim 58%. Dit is een hoger resultaat dan voorgaande jaren.

jun-2015

Toekomstdrive 11 april 2015.

 

Een verslag met foto's, zie Toekomstdrive 2015
 

apr-2015
Zondag 29 maart werd op verschillende plaatsen in het land de halve finale van het Ruitenboer toernooi gespeeld.
Paul van de Pas & Myriam van de Vliervoet van ODD hebben "onze" halve finale in Zoetermeer gewonnen.  De volledige uitslag vind u bij de nbb : www.bridge.nl/uitslagen. De paren 1 tot 10 zijn geplaatst voor de finale.
mrt-2015
Foto's van de kampioenen:
  • Herfstbridge,
  • Gemengde paren (zuid)
  • Hoofdklasse viertallen A en B
  okt-dec
2014

Cursussen Spelverbetering zijn weer afgelopen,
een verslag :
Cursussen Spelverbetering 2014
dec-2014

testKei voor Roland van Ommen

Van BBR : Voorafgaand aan de lustrumdrive t.g.v. het 45-jarig bestaan van onze bridgevereniging BBR werd Roland van Ommen, onze wedstrijdleider en bestuurslid sinds 1997, toegesproken door erelid/oud-voorzitter Jan van der Meulen, nu voorzitter van het district Delft. Dit vanwege zijn enorme en veelzijdige verdiensten voor onze vereniging.

Meer:  Roland, de KEI van BBR.pdf

dec-2014
Initiatieven Jeugdbridge. In het verleden heeft het district Delft een belangrijke rol gespeeld bij het initi?en en organiseren van Jeugdbridge. Twee van onze ereleden, Lia Stolk en Andries de Graaf hebben zich hierbij bijzonder verdienstelijk gemaakt. De laatste jaren zijn er echter weinig activiteiten op dit gebied. Het bestuur wil proberen hierin verandering te brengen. Hans Nijssen, onze onderwijsadviseur zal binnenkort om tafel zitten met een aantal ge?teresseerden om te verkennen op welke wijze we op een succesvolle manier aandacht kunnen besteden aan Jeugdbridge in ons district.
Recent is Willem Jan Maas, lid van DBC, door de NBB benoemd tot voorzitter van de landelijke commissie jeugdbridge. Hij heeft aangegeven deel te willen nemen aan deze brainstorm onder leiding van Hans Nijssen. Wij hopen dat dit tot resultaten gaat leiden die aansluiten bij de traditie die ons district ten aanzien van Jeugdbridge kent! Jan van der Meulen
sep-2014
De Bridge Trofee Delft 2013 is toegekend aan de Pijnackerse Bridge Club (PBC). Het district Delft heeft in 2013 een ledengroei gehad van 83 leden tot bijna 4500 leden. Een belangrijk deel - namelijk 44 - bestaat uit de ledenaanwas gerealiseerd door PBC. Deze toename is te danken aan het met succes organiseren van kennismakingscursussen en veel aandacht voor de introductie in de clubcompetitie. Daarmee is deze vereniging met 287 leden per 1 januari 2014 qua grootte naar een gedeelde tiende plaats van de lijst van NBB verenigingen geklommen. Districtsvoorzitter Jan van der Meulen heeft tijdens de ALV op 14 mei 2014 de Bridge Trofee uitgereikt aan Pieter Hilferink, bestuurslid en Klaas Munneke, docent van PBC. jun-2014
Woensdag 16 april is de laatste avond van de Open parencompetitie  gespeeld. In de Hoofdklasse wonnen Helen Speicher en Gerrie Hendriks (rechts op de foto). Volgend jaar mogen ze in de 2e divisie spelen.
In de eerste klasse wonnen  Nanne Dopper - Ilona Smeets (links) en in de tweede klasse Ad Koekkoek - Berna Koekkoek. De nummers twee en drie in de Hoofdklasse, Rudy Visser met Harry Geelen en Barbara Wiemer met Roland van Ommen, mogen in mei mee doen aan de promotiewedstrijden naar de 2e divisie.
apr-2014
Op zaterdag 12 april 2014 werd de jaarlijkse
Toekomstdrive
gespeeld.
Winnaars bij de gevorderden waren,  de dames Ingrid Kappe en Marleen Megler en bij de beginners, An Gelderland en Dicky Schaeffer-Boekesteijn.
zie verslag en foto's.
apr-2014
Primeur in Zoetermeer: Flexibel bridgen
In nauwe samenwerking met de Nederlandse Bridge Bond start op 3 maart Bridge Promotie Zoetermeer (BPZ) een nieuw initiatief op de maandagmiddag in Zoetermeer. Steeds meer mensen hebben behoefte aan flexibele vrijetijdsbesteding. Mensen die ?s ochtends een baan hebben, kunnen ?s middags vaak niet op tijd arriveren om te kunnen starten bij een vereniging. Andersom zijn er ook mensen, die op tijd voor het eten weer terug willen zijn en daarom het te lang vinden duren. Samen met de NBB heeft BPZ hiervoor een oplossing bedacht. Zie
Mailing_NBB.pdf
mrt-2014
Kei voor Peter Ladan
Peter Ladan is al tientallen jaren actief op het gebied van organiseren van wedstrijden. Reeds in de jaren 80 en 90 was hij de organisator van het Delftse Grachten toernooi. Hierbij maakte hij al gebruik van eigen ontwikkelde software. Bij de Delftse Bridge Club zit hij al vele jaren in de Technische Commissie. Hij verzorgt de indeling van de clubavond, zorgt voor invallers, zet de uitslagen nog voor de mensen thuis zijn op internet en hij is contactpersoon voor het NBB-rekenprogramma. Daarnaast verzorgt hij sedert vele jaren de uitslagberekening van de Delftse Kroegentocht en de Zomerdrives. Bij de Haagse Bridgevereniging Het Buitenhof organiseert hij al meer dan 25 jaar de clubavond en de bijbehorende uitslagen.
feb-2014

Woensdag 22-januari is de Gemengde parencompetitie ge?ndigd. Het laatste spel moest nog bepalen wie er kampioen zou worden. Uiteindelijk werden dat Arn?nbsp;Heijmans en Klaas Munneke. Sijke Hoekstra en Cees Schipper werden tweede en Thea Willemse en Peter Ladan derde. De eerste vijf paren plaatsen zich voor de halve finale van het NK Gemengde paren. Helaas was het de laatste keer in de Altenahoeve, vanaf 1 april wordt deze locatie voor andere doeleinden gebruikt.

jan-2014