NBB District Delft  


Nieuws Archief

Klik op de foto's voor grotere versies

De keien van de Hoekse BC
Tijdens de gezellige Kerstdrive van de Hoekse BC werden er twee bijzondere leden in het zonnetje gezet door Hedwig van Glabbeek, bestuurslid van het district Delft. Dit waren Frans van den Berg en Arie Portengen. Frans van den Berg was al druk bezig met bridge nog voor de club in 1975 werd opgericht. Naast de vele bestuursfuncties is hij ook actief bij alle activiteiten die de club organiseert en regelt hij de afmeld telefoon. Dat de sfeer op de club zo goed is, is mede dankzij zijn inzet. Arie Portengen, is ook al bijna 38 jaar actief, heeft diverse bestuursfuncties gehad en hij regelt alles rondom de uitslagen en arbitrages. Hij organiseert het kofferbridge en viertallen bridge. Dit laatste doet hij ook bij mensen thuis. De website is ook een belangrijk onderdeel van zijn activiteiten. Arie is bescheiden en meldt dat hij veel steun heeft van anderen en dit maakt dat iedereen het erg naar zijn zin heeft bij de Hoekse BC. De keien, als blijk van waardering, zijn dan ook dik verdiend. Op de foto Arie links en Frans rechts.
dec-2023
De viertallencompetitie van het district is zaterdag 18 december beëindigd met een speeldag in de Hoofdklasse.
Er is weer veel werk verricht door de wedstrijdsecretarissen van de verenigingen om alles in goed banen te leiden.  En alle viertallen waren bijzonder sportief in het meewerken aan het verplaatsen van wedstrijden als de geplande datum niet erg schikte.
De kampioenen:
In klasse 2B Nootdorp 1 met Bonno Jongeleen, Leo van Winden, Peter van de Sande en Helen Cohen.
In klasse 2A Pijnacker-9 met Frits Kellenbach, Roel Mackor, John en William Bontje met een duidelijke voorsprong.
In klasse 1A DBC-5 Noud Marquinie, Henk-Jan van het Hof, Rudy Visser, Max Hendriks en Anneke Loeve.
De Hoofdklasse wordt traditioneel afgesloten met twee centraal gespeelde wedstrijden. Voor aanvang waren er vier duidelijk potentiële winnaars. Na de eerste wedstrijd haakten DBC-4 en -3 echter met minder goede resultaten af. Uiteindelijk gingen Lansingerland-1 en ODD-1 hun nog voorbij. Pijnacker-3 en Pijnacker-4 maakten er een bloedstollend einde van met wisselende plaatsen. PBC-3 won uiteindelijk nipt en is nu kampioen van het district Delft geworden. Pieter Hilferink, Marjan Smit, Johan en Paula Pieters van harte gefeliciteerd met jullie promotie naar de 2e divisie.  Johan en Paula wonnen óók de butler, dus die bloemen gingen naar de tweede plaats, Inge en Jan van der Meulen. Alle spelers worden bedankt voor hun sportieve deelname.

 
18-dec-'23
Pijnackerse bridgers organiseren een Bridge reis naar Tirol
(niet meer boekbaar)

Zie details en enkele foto's:  bridge_reis-tirol
Voor bridgers uit Pijnacker en omgeving, of 'voor iedereen die bereid is in Pijnacker op de bus te stappen'?
  
 
Herfstbridge druk bezocht. Uitslagen en eindstand: Districtsuitslagen
De afgelopen 3 weken is er weer de herfstbridge competitie geweest. Er was een grote opkomst en er werd dan ook in twee lijnen gespeeld.
Iedereen had zijn goede humeur meegenomen en dat maakte het extra gezellig. Er deden ook paren mee van buiten het district.
De A-lijn is gewonnen door Valentine Bellekens en Richard Borgmeier en de B-lijn werd gewonnen door Carla van der Goes en Ria Lubbe.
Begin volgend jaar komt er weer een gemengde paren competitie, in februari op de vrijdagavond,
later komt er ook weer een lentekriebels competitie, hou de website in de gaten!
 
17-nov-23
Een kei voor een kei
Zaterdag 7 oktober vierde de bridgeclub De Gaech uit Delft niet alleen het veertigjarig bestaan, ook werd een van de prominente leden verrast door een onderscheiding van de Nederlandse Bridgebond.
Rob Berger ontving uit handen van districtsbestuurder Hans Taal een kei voor zijn inzet voor zijn favoriete club. Niet alleen was hij inmiddels 22 jaar onafgebroken bestuurslid van de vereniging in een actieve rol van voorzitter Technische Commissie, wedstrijdleider en troubleshooter bij technische problemen, ook zorgde hij voor een goed verloop van de interne viertallen. In 2020 nam hij het initiatief om de nieuwe versie van de website in te richten met de oude clubgegevens zoals het spel van de week, de laddercompetitie en bestuurs-verslagen. Tijdens de Coronapandemie hield hij de club bij elkaar door de organisatie van de competitie via Stepbridge. Rob is een stille kracht, bekwaam, rustig en zeer gewaardeerd door alle leden.  

Vermeldenswaard is dat Bridgeclub De Gaech, samen met de bridgeclubs ODD, Prometheus en Gisolf bijzonder actief is in het werven en onderwijzen van nieuwe leden. De jonge Jacqueline de Vos Burchart verdient in dit verband een extra pluim. Zij geeft met succes les aan scholieren en studenten, waarvan er inmiddels een aantal zijn opgenomen in een van de genoemde bridgeclubs.
okt-2023
Concept verslag van de ALV van mei:  verslag ALV 2023-05-13 concept.pdf mei-2023
Klaas Munneke benoemd tot erelid van het District Delft
18 jaar lang was Klaas de DKL. Viertallencompetities op Districtsniveau,
de gemengde en de open paren in het District werden door Klaas met verve georganiseerd. Daarnaast nam hij het initiatief tot het Buskruit toernooi, het Lente Bridge en het Herfst bridge. Klaas werd onderscheiden met de titel erelid van het District vanwege vooral deze verdiensten. Donderdag 25 mei kwam het nieuwe district bestuur hiervoor naar de clubavond van PBC.
Hans Taal sprak hem toe: toespraak_Hans
mei-2023
Nieuw districtsbestuur benoemd tijdens ALV
 "Stuur" voor aftredende bestuursleden Aad en Kees.
Zie verslag en foto's : 2023 nieuw bestuur
mei-2023
De Lentebridge competitie van het district in het Denksporthuis te Pijnacker is beëindigd.  
Er werd met 24 paren in twee lijnen gespeeld. Een gezellige competitie met ook een groeiende deelname.
In november wordt dit voortgezet met de Herfst competitie.
Winnaars in de B-lijn werden Piet Toet & Koos Houtman en in de A-lijn Peter Ladan met Klaas Munneke.
mei-2023
Districtscursus Openingen op 2-niveau, en verdediging daartegen
Info: Vervolg opfriscursus - winter 2023.pdf 
Vanwege de vele aanmeldingen is een extra serie in Pijnacker gepland: extra cursus Pijnacker 2023.pdf 
jan-2023
Winnaars van de viertallen competitie 2022
Hoofdklasse PBC-3:
Jos Streng, Klaas Munneke, Marjan Smit en Pieter Hilferink
1e klasse ODD-2: Dick de Leeuw, Dick Hoogendoorn, Gerard Martijnse, Heleen Leepel, Herard Buis en Teun Huijer.
(klik op de foto voor een grotere versie)
     
dec-2022
Winnaars herfstbridge 2022
Van links naar rechts de winnaars van de B en A lijn van de Herfst bridge competitie:
Koos Houtman met Piet Toet en Christian Raducanu met Roland Vedder.
2022-11
17 september -Tijdens de NBB docentendag heeft Jacques Barendregt de Gouden Hartenspeld ontvangen uit handen van vicevoorzitter Theo van Munnen  www.bridge.nl/nieuws/gouden-hartenspeld-voor-jacques-barendregt/ 2022-09
Woensdag 14 september - In Memoriam Frans Schiereck
- www.bridge.nl/nieuws/in-memoriam-frans-schiereck/
2022-09
Lentebridge gewonnen door Willem jan Maas en Hedwig van Glabbeek in de A_lijn,
en in de B-lijn Hansje de Wolf en Jaap Stuurstraat, maar die waren de laatste zitting afwezig.
Op de foto (klik voor een grote versie) Willem-Jan en Hedwig, en Ria en Henk van Oers, 2e in de B-lijn.
2022-05
Zoetermeer - eetcafe-nieuw-onderkomen-voor-bridgeclubs

2021-08
Bericht van het districts bestuur (verspreid via secretarissen van de verenigingen)
U bent van ons gewend dat jaarlijks een aantal activiteiten (cursussen en competities) door het district wordt georganiseerd.  Helaas is dat door Covid-19 niet gelukt. Ons voornemen om eind 2020 een aangepaste competitie viertallen te organiseren is vanwege het toenemende aantal besmettingen doorgeschoven naar het komende voorjaar. De cursussen en in het bijzonder de cursus clubleider-B willen we dan ook in het voorjaar organiseren. We proberen ook in het eerste halfjaar nog een opfriscursus, een spelverbeteringscursus en de Top Training cursus op te zetten. In januari volgt een definitief besluit hierover.
Vanzelfsprekend zijn we hierbij afhankelijk van eventuele maatregelen over Covid-19. 
Onze ledenvergadering willen we houden op zaterdag 16 januari 2021 10.30 uur in Pijnacker. Het thema zal  "ontmoeting, bijpraten en inspiratie” zijn. Als inleider hebben wij een vertegenwoordiger van de NBB uitgenodigd.   
nov-2020
Bridgebond vernieuwt club websites www.bridge.nl/nieuws/nieuwe-clubsites-in-de-lucht
Overzicht clubs nbbDelft www.nbbdelft.nl/clubs
okt-2020
Zoetermeer, 2B-Home gesloten per 1 oktober.
www.ad.nl/2b-home-sluit-de-deuren
sep-2020
Website over de spelregels: www.keesboek.com door Kees van der Weijden, over de spelregels en historie. U kunt zelf bijdragen toevoegen. jan-2020
3e Buskruit viertallen toernooi:

Foto van de winnaars, en een sfeerimpressie:

Meer foto's: Buskruit 2019
Met dank aan de sponsors:
  dekoperenkat  2b-home  imp    rentokil
sep-2019
Egbert Meijer en Henk den Boer 5e in finale senior paren, open EK in Istanboel. 
Via een omweg, de halve-B-finale die ze dan wel dik wonnen, wisten ze zich alsnog te plaatsen voor de finale van 14 paren.
Eerder hadden ze met een Italiaans nevenpaar al de kwartfinale bij de senior viertallen gehaald. De volledige uitslag kunt u vinden op de site van de EBL.    foto overgenomen van facebook-bridgebond
jun-19
Zaterdag 15 juni konden bridge docenten uit het hele land kennismaken met deel 2 van Start met Bridge, de nieuwe cursus van de Bond, geschreven door Koos Vrieze, voorzitter NBB en Jaques Barendregt, prominent docent, auteur van bridgeboeken en speler uit ons district.
Meer info over de nieuwe methode: downloads-start-met-bridge   
jun-19
Toekomstdrive
Zaterdag 18 mei werd in 2B-Home te Zoetermeer de traditionele Toekomstdrive gehouden. De drive was druk bezocht, 33 paren in twee lijnen, beginners en iets meer gevorderden. Voor vele paren was het hun debuut op een heuse bridgedrive. Ze speelden, onder het oog van hun docenten Loes, Peer, Hans, Teun en Jacques 7 ronden van 3 spellen, waarvan na afloop een boekje met spelbeschrijving, het ideale bod en af- en tegenspel wijze beschikbaar was.
Het was sfeervol en gezellig. Na afloop waren alle deelnemers enthousiast, er werd nog lang nagetafeld in de zaal en aan de bar. Deelnemers en staf werden uitstekend opgevangen en verzorgd door de mensen van 2BHome. De leiding van de wedstrijd was in handen van Frans Groen, die geen kind had aan de spelers en speelsters.
De winnaars bij de beginners (rechts op de foto) waren Hans Stassen en Marja Bijl en bij iets meer gevorderden Aad en Conni van der Lubbe (links op de foto).

Reactie van een anonieme deelneemster: ‘jij en de anderen van de organisatie nogmaals dank voor de superleuke dag die ik heb gehad. Ik kende bij binnenkomst helemaal niemand maar iedereen was zo aardig en leuk dat ik me voordat de drive begon al helemaal thuis voelde. En zo worden de bridgecontacten gelegd, denk ik.  Het bieden en afspelen kon veel beter, maar ja achteraf ..... heel goed dat we de spelletjes nu thuis nog eens kunnen overspelen en ‘t liefst zoals het zou moeten

Artikel
in 'Zoetermeer Actief' : Denksport-met-bram-aad-en-conni-winnaars-toekomstdrive
mei-19
De privacy verklaring in het kader van de nieuwe regelgeving welke per 25 mei in werking is getreden: Privacyverklaring Bridgedistrict Delft.pdf Tevens opgenomen bij de permanente documentatie, zie ALV's District Delft okt-18

Team Lombard-2 wint 2e Buskruit toernooi
Klik op de foto's voor grotere versies

Na een nagelbijtende eindfase is de winst van 2e Buskruit viertallen toernooi ten prooi gevallen aan het team van de Lombard (Dennis Stuurman, Gerard Versluis, Rens Philipsen en Ruud von Seida). Het toernooi was een groot succes met maar liefst 58 deelnemende teams van alle niveaus waarmee het een mooi vervolg was van de eerste editie die mede tot doel had het viertallen binnen het district te promoten. De hoofdklasse prijs werd gewonnen door het City Aces dream team (2e foto) en de prijs voor de 2e klasse en lager door het Dynamiet team (3e foto). Voor het eerst was het toernooi, voorzien van vriendelijk maar ook kundig commentaar, ook te volgen op BBO voor de thuisblijvende supporters.


sep-18

25 april was de ALV van ons District: kort-verslag ALV 25 april.pdf
Een notitie over bieden en afspelen aan de bridgetafel, dit onderwerp is aan de orde geweest op de ALV: hoe t hoort - bieden en afspelen aan de bridgetafel.pdf

mei-18
Overlijden Jan Wierts Wessels.  Dinsdag 19 juni is Jan Wierts Wessels overleden. Zijn gezondheid liet te wensen over, maar regelmatig was hij nog aan de bridgetafel te vinden. Jan Wierts heeft zich zeer verdienstelijk gemaakt voor het het district Delft.
Ruim acht jaar is hij DKL geweest. We wensen zijn familie sterkte met dit verlies. Kaart_Jan Wierts
juni-18
Verslag, foto's en uitslag Toekomstdrive 28 april
Toekomstdrive 2018
apr-18
Het gebrek aan kader wordt steeds nijpender!    
Stel, je hoort aan het begin van je bridge avondje dat er geen arbiter beschikbaar is. Als er speelproblemen zijn aan tafel dan moet het onderling worden opgelost. Het is niet anders. We kunnen ons dat niet voorstellen maar het aantal arbiters, spelleiders en rekenmeesters loopt drastisch terug. Wat cijfers: er zijn in het district op een bestand van circa 4200 leden ruim 300 mensen met een bridge opleiding. Meer dan de helft daarvan is 70 jaar en ouder en over vijf jaar komen daar nog eens 60 mensen bij.

Het district organiseert opleidingen. De afgelopen jaren hebben zich steeds ca 30 mensen voor deze opleiding aangemeld. Dat is eigenlijk al te weinig maar het laatste jaar hadden wij slechts 12 aanmeldingen. Regelmatig word ik door verenigingen gebeld met de vraag of ik nog een naam weet van een arbiter, tot nog toe vindt je er altijd wel iemand maar er waren bijvoorbeeld op onze jubileum Slot Drive te weinig arbiters, ook sommige benefietwedstrijden hebben met dit probleem te maken.

Natuurlijk kennen gezelligheidsverenigingen zoals de onze nauwelijks arbitrages en kunnen 70 jarigen nog jaren arbitreren (als ze dat willen) , maar we kunnen niet zonder, zo werkt ons spel nu eenmaal. Als district gaan we proberen samen met de verenigingen dat roer om te gooien maar dat kan alleen maar als een aantal van ons daadwerkelijk de aangeboden cursussen gaat volgen. Dat kost tijd en moeite maar het is een must voor onze gezellige bridgeavonden.    

Kees van Leeuwen - Secretaris NBB District Delft.
mrt-18
Handouts Toptraining 2018 “De stap naar 2e divisie en hoger”. Op zijn bekende wijze heeft de Nederlandse topbridger Danny Molenaar opnieuw een cursus verzorgd voor bridgers uit ons district die hogerop willen. Hij mocht zich verheugen in grote belangstelling. Het enthousiasme onder de deelnemers was groot, ondanks de kou in de kantine van Korico, Delft Tanthof. De hand outs van de modules vind je hierbij.
Hand out Slim bieden Danny Molenaar.pdf Hand-out Beeldvorming en analyse Danny Molenaar.pdfHand-out Preeempts Danny Molenaar.pdf   
mrt-18
Afsluiting jubileumjaar NBB district Delft 50 jaar.
Met hulp van de Westlandse Bridge Club werd de paren slotdrive een zeer geslaagd evenement. Eerste werden Rob en Wil van Elst.
De NBB Bridge Trofee werd uitgereikt aan de Westlandse Bridge Club. Foto: Hans Nijssen voorzitter van het district reikt de prijs uit aan Paul Zuiderwijk wedstrijdleider van WBC.
Voor een kort verslag en meer foto's zie: Slotdrive-2017

Het lustrum werd gevierd met allerlei activiteiten: 2017 LUSTRUM District Delft, met name:

Een digitale uitgave als herinnering met leuke spellen en anekdotes, zie hieronder
Het Eerste Buskruit viertallentoernooi

dec-2017
Het Jubileumboek is er! Als iBook voor Apple en als PDF. Veel leesplezier !
Jubileumboek (33MB).ibooks,
Jubileumboek (48MB).pdf
okt-2017
Buskruit Toernooi
Het Witte Huis won het hoofdtoernooi met 40 deelnemende viertallen. Het districtstoernooi kende twee groepen met in totaal 34 deelnemende viertallen.  Alles verliep volgens planning en de prijsuitreiking was rond de geplande tijd van 6 uur. Het district ontving uit handen van de NBB voorzitter Koos Vrieze een koffer met een set spellen
      
sep-2017
Frans Schiereck heeft een boek geschreven met de prikkelende titel:  Bridgers kunnen niet bridgen. U kent die spelers wel die altijd na afloop zeggen: je had zusofzo moeten bieden, je had een doublet moeten geven, je had met 5 klaver uit moeten nemen, je  had de heer moeten slaan, .... U kunt ze binnenkort van repliek dienen als u “Bridgers kunnen niet bridgen “ heeft bestudeerd, want daarin staan 40 uitspraken, waarvan iedereen altijd dacht dat ze waar waren, maar dat is altijd nog afhankelijk van allerlei nevenfactoren.  Alle details : Bridgerskunnennietbridgen.pdf   mei-2017

Verslag, uitslag en foto's Zaterdag 13 mei : Toekomstdrive 2017

mei-2017
Twee leden PBC onderscheiden door Nederlandse Bridge Bond.
Afgelopen donderdag 6 april ontvingen twee leden van de Pijnackerse bridgeclub PBC de bondsonderscheiding ‘Verenigingskei’. Districtsvoorzitter Hans Nijssen was naar het Pijnackerse Parochiehuis afgereisd om Henk van der Brugge en Klaas Munneke te onderscheiden. Namens PBC zette voorzitter Koos van der Meer beiden ook nog in de bloemetjes. Henk van der Brugge is sinds 2003 actief als vaste arbiter, lid van het bestuur en daarnaast voorzitter van de Technische commissie, organisator van diverse drives.  Klaas Munneke was al in de vorige eeuw bouwer van de website van PBC, en zorgt nog steeds als webmaster voor de vormgeving van de site en voor plaatsing van aangeleverde artikelen en gaf de aanzet voor de aanschaf van een schudmachine. Tot slot is hij al meer dan 15 jaar lid van de Technische Commissie.
Voor meer foto's en de volledige tekst zie: Kei voor Klaas en Henk bij PBC
apr-2017
Vier Delftse bridgeclubs (De Gaech, Gisolf, ODD en Prometheus) hebben de handen ineen geslagen om het bridgespel te promoten. www.delftopzondag.nl/bridgend-delft-slaat-de-handen-ineen-in-de-strijd-voor-meer-leden. Ze gaan van start met een bridgecursus voor beginners: 12 lesavonden op maandag (start 30 januari) of woensdag (start 1 februari). Daarna 6 oefenavonden op de club met begeleiding om het geleerde in praktijk brengen en sfeer proeven van een de clubavond (dinsdag of donderdag). Kosten: € 75,- per persoon.
Kent u potentiële bridgers? Probeer ze enthousiast te maken voor het spel, maak het niet te ingewikkeld en vertel ze over deze cursus voor beginners. De praktijk staat centraal: snel de kaarten in handen en spelen maar! Volg de gezamenlijke bridgeclubs voor de laatste nieuwtjes op hun eigen facebookpagina: www.facebook.com/bridgen.in.Delft
jan-2017
Ter Leering ende Vermaeck hier een stuk over het huidige 'Pollen' , de spelersraadpleging. Verplicht toe te passen door bondsarbiters bij ... maar leest U verder: Pollenkoorts.pdf, door Sjoerd van der Schuit, bondsarbiter. Eerder geplaatst in Wekowijzer 135.
Naschrift WEKO in ww135 (ingekort): een goed beeld van de Code of Practice. Juist om die reden is de Code of Practice alleen bij bondswedstrijden van toepassing. Als je als WL niet heel goed weet hoe je de uitkomsten van de poll in je beslissing moet verwerken kan dit snel averechts werken. Vandaar dat alleen de landelijke PK geacht wordt te toetsen of de Code of Practice correct is toegepast.
NB (van Webmaster / Bondsarbiter):  Het blijft natuurlijk op elk niveau handig dat de WL spelers raadpleegt bij ethische zaken, de WEKO probeert dit hier niet te ontmoedigen, maar hoe het probleem voor te leggen via een poll is best lastig, zie de pdf.
Alle Wekowijzers zijn bij de NBB beschikbaar na inloggen aldaar.
okt-2016
Bert van de Mosselaar heeft een Koninklijke Onderscheiding ontvangen, hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, o.a. vanwege zijn rol als penningmeester van het district en B.C. Multibridge. mei-2016

Verslag Toekomstdrive 16 april 2016, met foto's, zie Toekomstdrive 2016

apr-2016
Cursisten tevreden, hieronder de enquete resultaten van de cursussen spelverbetering en topbridge: TopbridgeNBB, ClubbridgeSchiedam ClubbridgeDelft,  ClubbridgeDeLier, 1eKl&HogerPijnacker dec-2015

Scheidend voorzitter Jan van der Meulen benoemd tot erelid district Delft.

Jan van der Meulen is na negen jaar als actieve voorzitter van ons district op de Algemene Leden Vergadering onder luid applaus benoemd tot erelid. Klaas Munneke memoreerde als langst zittend bestuurslid zijn vele activiteiten voor het district waaronder de samenvoeging met district Vlaardingen in 2011. Koos Vrieze, voorzitter van de NBB, dankte Jan voor zijn kritische maar vooral positieve inbreng in de landelijke overleggen. Dhr. Vrieze was op deze vergadering aanwezig om de bestuurlijke structuur van de NBB te bespreken en het beleid ten aanzien van de bridge verenigingen welke geen lid zijn van de NBB. Deze onderwerpen leverden met van Jan van der Meulen als gespreksleider een geanimeerde discussie op met veel positieve suggesties voor nieuw beleid. Op de foto?s de overhandiging van het beeldje door Klaas Munneke en het dankwoord van Koos Vrieze.

okt-2015

Kennisgeving te vormen Hoofdklasse en een Overgangsklasse
Het District Delft heeft een promotieplaats naar de 2e Divisie verloren door een aanpassing van de NBB in het speelschema van de bondsviertallen (zie onderaan deze pagina).
Het districtsbestuur acht het niet zinvol om met 20 viertallen in de hoofdklasse te strijden om ?n promotieplaats en versterkte degradatie toe te passen om tot 12 viertallen te komen; waarbij minder sterke 1e klasse teams promoveren naar de dan sterkere hoofdklasse. Het zou zo een paar jaar duren om de gewenste omvang en sterkte van de hoofdklasse te krijgen. In overleg met alle betrokken verenigingen en na goedkeuring van de WEKO is het volgende besloten:

De eerste twaalf viertallen van de dit seizoen te vormen Hoofdklasse spelen in deze klasse. De laatste acht plaatsen vormen samen met de vier promovendi van de eerste klasse een Overgangsklasse. Zowel de Hoofdklasse als de Overgangsklasse bestaan dit jaar uit 12 viertallen en spelen 11 wedstrijden. De vrije week van de Herfstvakantie, de Sinterklaasweek en de Centrale Speeldag op zaterdag 12 december zijn benodigd voor deze 11 wedstrijden.

sep-2015
Het beleidsdocument is op de ALV van 20 mei j.l. vastgesteld. In vergelijking met de concept versie is de doelgroep tot 25 jaar opgenomen en is als praktijkvoorbeeld PBC als bijlage toegevoegd: Beleidsplan NBB district Delft_def.pdf jun-2015

Enquete toptraining. Deze training voor spelers van hoofdklasse en hoger is in ons district voor de 1e keer gehouden.
Om de kwaliteit van de cursus te borgen, is een enqu?e onder de deelnemers uitgevoerd:
Uitslag enquete toptraining voorjaar 2015.pdf  Bijlage bij uitslag toptraining voorjaar 2015.pdf

jun-2015

Toekomstdrive 11 april 2015.

Een verslag met foto's, zie Toekomstdrive 2015

apr-2015

testKei voor Roland van Ommen

Van BBR : Voorafgaand aan de lustrumdrive t.g.v. het 45-jarig bestaan van onze bridgevereniging BBR werd Roland van Ommen, onze wedstrijdleider en bestuurslid sinds 1997, toegesproken door erelid/oud-voorzitter Jan van der Meulen, nu voorzitter van het district Delft. Dit vanwege zijn enorme en veelzijdige verdiensten voor onze vereniging.

Meer:  Roland, de KEI van BBR.pdf

dec-2014
Initiatieven Jeugdbridge. In het verleden heeft het district Delft een belangrijke rol gespeeld bij het initi?en en organiseren van Jeugdbridge. Twee van onze ereleden, Lia Stolk en Andries de Graaf hebben zich hierbij bijzonder verdienstelijk gemaakt. De laatste jaren zijn er echter weinig activiteiten op dit gebied. Het bestuur wil proberen hierin verandering te brengen. Hans Nijssen, onze onderwijsadviseur zal binnenkort om tafel zitten met een aantal ge?teresseerden om te verkennen op welke wijze we op een succesvolle manier aandacht kunnen besteden aan Jeugdbridge in ons district.
Recent is Willem Jan Maas, lid van DBC, door de NBB benoemd tot voorzitter van de landelijke commissie jeugdbridge. Hij heeft aangegeven deel te willen nemen aan deze brainstorm onder leiding van Hans Nijssen. Wij hopen dat dit tot resultaten gaat leiden die aansluiten bij de traditie die ons district ten aanzien van Jeugdbridge kent! Jan van der Meulen
sep-2014
De Bridge Trofee Delft 2013 is toegekend aan de Pijnackerse Bridge Club (PBC). Het district Delft heeft in 2013 een ledengroei gehad van 83 leden tot bijna 4500 leden. Een belangrijk deel - namelijk 44 - bestaat uit de ledenaanwas gerealiseerd door PBC. Deze toename is te danken aan het met succes organiseren van kennismakingscursussen en veel aandacht voor de introductie in de clubcompetitie. Daarmee is deze vereniging met 287 leden per 1 januari 2014 qua grootte naar een gedeelde tiende plaats van de lijst van NBB verenigingen geklommen. Districtsvoorzitter Jan van der Meulen heeft tijdens de ALV op 14 mei 2014 de Bridge Trofee uitgereikt aan Pieter Hilferink, bestuurslid en Klaas Munneke, docent van PBC. jun-2014
Op zaterdag 12 april 2014 werd de jaarlijkse Toekomstdrive gespeeld.
Winnaars bij de gevorderden waren,  de dames Ingrid Kappe en Marleen Megler en bij de beginners, An Gelderland en Dicky Schaeffer-Boekesteijn. zie verslag en foto's.
apr-2014
Primeur in Zoetermeer: Flexibel bridgen
In nauwe samenwerking met de Nederlandse Bridge Bond start op 3 maart Bridge Promotie Zoetermeer (BPZ) een nieuw initiatief op de maandagmiddag in Zoetermeer. Steeds meer mensen hebben behoefte aan flexibele vrijetijdsbesteding. Mensen die ?s ochtends een baan hebben, kunnen ?s middags vaak niet op tijd arriveren om te kunnen starten bij een vereniging. Andersom zijn er ook mensen, die op tijd voor het eten weer terug willen zijn en daarom het te lang vinden duren. Samen met de NBB heeft BPZ hiervoor een oplossing bedacht. Zie
Mailing_NBB.pdf
mrt-2014
Kei voor Peter Ladan
Peter Ladan is al tientallen jaren actief op het gebied van organiseren van wedstrijden. Reeds in de jaren 80 en 90 was hij de organisator van het Delftse Grachten toernooi. Hierbij maakte hij al gebruik van eigen ontwikkelde software. Bij de Delftse Bridge Club zit hij al vele jaren in de Technische Commissie. Hij verzorgt de indeling van de clubavond, zorgt voor invallers, zet de uitslagen nog voor de mensen thuis zijn op internet en hij is contactpersoon voor het NBB-rekenprogramma. Daarnaast verzorgt hij sedert vele jaren de uitslagberekening van de Delftse Kroegentocht en de Zomerdrives. Bij de Haagse Bridgevereniging Het Buitenhof organiseert hij al meer dan 25 jaar de clubavond en de bijbehorende uitslagen.
feb-2014