Het springen van de kruittoren in Delft, 12 oktober 1654, Egbert Lievensz. van der Poel, 1654 - 1660, bron: Rijksmuseum

NBB district Delft

1e Buskruit viertallentoernooi

zaterdag 30 september 2017

toernooi Voor club- en wedstrijdbridgers

Het eerste Buskruit viertallentoernooi wordt georganiseerd in het kader van het 50-jarig bestaan van het district Delft.

Er is een toernooi voor clubbridgers tot de 1e klasse en een voor wedstrijdbridgers vanaf de 1e klasse.

"Naast dat we natuurlijk een feestelijk toernooi willen organiseren dat een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden is het ook de bedoeling om het viertallenbridge in het algemeen- en binnen het district in het bijzonder te promoten.

We hebben het toernooi gepland aan het begin van de landelijke- en districtsviertallencompetities – een ideale voorbereiding om nog even de puntjes op de i te zetten!"

Prijzen

Vanwege het 10e lustrum van ons District zijn er extra prijzen, speciale rondenprijzen die te maken hebben met het 50-jarige bestaan van het district. Daarnaast is er een aantrekkelijk prijzengeld, in het Hoofdtoernooi voor de eerste vier resp. 400, 200, 150 en 50 Euro. Voor het beste hoofdklasse en 1e klasse viertal is dit resp. 100 en 50 Euro.

Inschrijfgeld

80 euro per viertal, inclusief lunch en een kop koffie. Jeugdviertallen betalen 40 euro. In het districtstoernooi is één viertal per vereniging gratis. Inschrijving uitsluitend via de link op deze pagina.

LOCATIE

Het eerste Buskruit viertallentoernooi vindt plaats in het 2B Home in Zoetermeer. Het 2B-Home is uitstekend bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Adres: Dr. J.W. Paltelaan 103, 2712 PT Zoetermeer.

Om kwart over tien in de ochtend op 12 oktober 1654 ontplofte in het noordoosten van de Delftse binnenstad een opslagplaats voor buskruit.

Alhoewel het precieze aantal niet bekend is gaat men er van uit dat er minstens 100 dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Nagenoeg elk gebouw in de binnenstad liep schade op en volgens overlevering was het geluid tot op Texel hoorbaar!

AANVANG

Inschrijving vanaf 09.15 uur
10.00 uur wordt gestart met spelen