Het springen van de kruittoren in Delft, 12 oktober 1654, Egbert Lievensz. van der Poel, 1654 - 1660, bron: Rijksmuseum

NBB district Delft

4e Buskruit viertallentoernooi

zaterdag 26 september 2020

toernooi Voor club- en wedstrijdbridgers

Dit toernooi werd in 2017 georganiseerd in het kader van het 50-jarig jubileum van het District Delft en is al tot een ware traditie aan het uitgroeien.

De wedstrijdvorm is Zwitsers, 8 ronden van 6 spellen.

Het toernooi is weer gepland aan het begin van de landelijke- en districtsviertallencompetities – een ideale voorbereiding om nog even de puntjes op de i te zetten! Een mooie start van het nieuwe wedstrijdjaar voor bridgers in het hele land.

Prijzen

Bij voldoende deelname zijn er prijzen voor de top drie. De hoofdprijs bedraagt 400 euro per team. Ook zijn er prijzen voor teams van hoofdklassers of lager - de prijs voor het 1e team in die categorie is 200 euro. Daarnaast zijn er prijzen in natura. Prijzen cumuleren niet.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt 90 euro per team. Jeugdteams betalen slechts 45 euro. De lunch is inbegrepen. De inschrijving is definitief zodra de betaling ontvangen is. Overmaken naar:
'NBB district Delft eo' NL63 INGB 0000 788 854
o.v.v. 'Buskruittoernooi' en de teamnaam

LOCATIE

Het Buskruit viertallentoernooi vindt plaats in het 2B_Home in Zoetermeer. Het 2B-Home is uitstekend bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Adres: Dr. J.W. Paltelaan 103, 2712 PT Zoetermeer.

Om kwart over tien in de ochtend op 12 oktober 1654 ontplofte in het noordoosten van de Delftse binnenstad een opslagplaats voor buskruit.

Alhoewel het precieze aantal niet bekend is gaat men er van uit dat er minstens 100 dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Nagenoeg elk gebouw in de binnenstad liep schade op en volgens overlevering was het geluid tot op Texel hoorbaar!

INSCHRIJVEN

Inschrijving uitsluitend via de links op deze website, hierboven.

AANVANG

10.00 uur wordt gestart met spelen.
De zaal is open vanaf 9:15 uur.
Uitslag rond 18:00 uur.