Het springen van de kruittoren in Delft, 12 oktober 1654, Egbert Lievensz. van der Poel, 1654 - 1660, bron: Rijksmuseum

NBB district Delft

2e Buskruit viertallentoernooi

zaterdag 29 september 2018

toernooi Voor club- en wedstrijdbridgers

Het eerste Buskruit viertallentoernooi werd vorig jaar georganiseerd in het kader van het 50-jarig bestaan van het district Delft.
Binnenkort de 2e versie!

De wedstrijdvorm is Zwitsers, viertallen in 8 ronden van 6 spellen.

Het toernooi is weer gepland aan het begin van de landelijke- en districtsviertallencompetities – een ideale voorbereiding om nog even de puntjes op de i te zetten! Een mooie start van het nieuwe wedstrijdjaar voor bridgers in het hele land.

Prijzen

Bij voldoende deelname zijn er prijzen voor de top drie. De hoofdprijs bedraagt 400 euro per team. Ook zijn er prijzen voor teams bestaande uit hoofdklassers of lager; de prijs voor het hoogst geëindigde team in die categorie is 200 euro. Daarnaast zijn er prijzen in natura. Prijzen cumuleren niet.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt 80 euro per team.
Jeugdteams betalen slechts 40 euro.
De lunch is inbegrepen.

LOCATIE

Het Buskruit viertallentoernooi vindt plaats in het 2B_Home in Zoetermeer. Het 2B-Home is uitstekend bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Adres: Dr. J.W. Paltelaan 103, 2712 PT Zoetermeer.

Om kwart over tien in de ochtend op 12 oktober 1654 ontplofte in het noordoosten van de Delftse binnenstad een opslagplaats voor buskruit.

Alhoewel het precieze aantal niet bekend is gaat men er van uit dat er minstens 100 dodelijke slachtoffers zijn gevallen. Nagenoeg elk gebouw in de binnenstad liep schade op en volgens overlevering was het geluid tot op Texel hoorbaar!

INSCHRIJVEN

Inschrijving uitsluitend via de links op deze website.

AANVANG

10.00 uur wordt gestart met spelen.
De zaal is open vanaf 9:15 uur.
Uitslag rond 18:00 uur.