NBB District Delft  


Toekomstdrive 2016 - District Delft

24 paren, 48 nieuwe bridgers, aanstormend talent in ons district, hebben zaterdag 16 april 2016 hun een eerste spellen op een echte bridgedrive gespeeld. In 7 ronden streden respectievelijk 10 en 14 paren in 2 lijnen, beginners en gevorderden, om de eer en prijsjes beschikbaar gesteld door de bond en het district.

Voor de goed verzorgde lunch speelden ze 3 keer 3 spellen en kregen daarvoor ruim de tijd, een half uur en na lunch 4 keer 3 spellen. De start was nerveus. De kennismaking met de bridgemates maakt onzeker. Drie spellen in een half uur, met een zandloper in de zaal, haal ik dat?

Regelmatig werden de aanwezige docenten verlangend aangekeken voor hulp, die natuurlijk niet geleverd werd, want dat zou niet eerlijk zijn. Alleen door te spelen en te leren van je eigen fouten krijg je langzaam het spelletje onder de knie. Maar de sfeer was goed, de deelnemers reageerden enthousiast en de wedstrijdleiding had een gemakkelijke dag.

s' Middags was er een bitterballetje, verzorgd door de gastheer 2BHome, die ook dit jaar weer de zaal om niet ter beschikking had gesteld.
Na afloop werd onder het genot van een drankje de prijzen uitgedeeld en nagepraat. Bridge is eerst en vooral gezelligheid!

De winnaars waren bij de beginners Roos en Kees Vermeulen en bij de gevorderden Magda Groen en Neil Iyer.

De uitslag is te vinden op de uitslagen service van het district, zie volgende link: www.nbbclubsites.nl/district/22/uitslagen

Hans Nijssen, 17 april 2016