NBB District Delft  


Toekomstdrive NBB district Delft, 11 april 2015

Ruim van te voren waren ze al aanwezig, de debutanten op een heuse bridgedrive. Bij de deur werden ze opgewacht door Ruth, de sympathieke uitbaatster van 2BHome. Binnen legden Frans en Klaas de laatste hand aan de indeling in twee groepen. De spellen, leerzaam beschreven in een door de NBB beschikbaar gesteld boekje, waren al geschud.

Zenuwachtig keken cursisten om zich heen, bang dat ze te sterk zijn ingedeeld, beduusd door de entourage en het kleine grijze kastje op tafel, de bridgemate.

Ze nemen nog snel de stof door en dan geeft Aad, op de hem bekend vaderlijke manier, het startschot. Daarna hoor je alleen nog maar het ritselen van de kaarten, totdat de eerste paren klaar zijn. Vanaf dat moment neemt het geroezemoes toe. De ruzies met de kastjes zijn beslecht. Frans, Aad en Teun hebben het de eerste ronden nog druk met tekst en uitleg, maar geleidelijk aan staan deelnemers op eigen benen. De sfeer is goed. De gesprekken zijn geanimeerd. Tijdens de smaakvolle lunch, die door de attente dames van 2BHome wordt uitgeserveerd,  wordt hartelijk gelachen. Na de rust neemt de spanning toe. Welke plaats zal ik eindigen? Na afloop, met een drankje en een bitterballetje van het district,  volgt snel de uitslag. In de hoogste groep waren de winnaars Sjoerd en Els, in de laagste groep Sylvia en Jan.
De volledige uitslag vind je op de nbb-clubsite van ons district http://www.nbbclubsites.nl/district/22/uitslagen.

Wedstrijdleider Frans, gepokt en gemazeld, had vandaag geen kind aan de deelnemers. Voor hen gold namelijk deelnemen is belangrijker dan het winnen.

Hans Nijssen
14 april 2015

Klik op de foto's voor grotere versies